Respiraţia, un dar de preţ care nu trebuie pierdut

Articolele din această secțiune

Factorii de stres şi cei poluanţi, care permanent ne înconjoară, ne agresează din ce în ce mai mult şi, potrivit medicului pneumolog Vera Eniko Pall, din cadrul cabinetului Verasante, pe măsură ce înaintăm în vârstă, pot lăsa amprente patologice ireversibile asupra funcţionării normale a organismului nostru.

Image „Una dintre funcţiile noastre vitale este respiraţia. Aceasta asigură oxigenul atât de necesar celulelor şi favorizează eliminarea bioxidului de carbon rezultat în urma procesului metabolic. Acest circuit continuu se realizează printr-un ansamblu de organe şi «tuburi» care, laolaltă, formează aparatul respirator: plămânii, căile pulmonare, bronhiile, traheea, laringele, faringele, cavitatea nazală. Pe lângă stres şi poluare, un alt factor de risc cu o contribuţie negativă covârşitoare asupra funcţiei respiratorii este fumatul”, explică medicul specialist.

Sănătatea nu trebuie ignorată! În acest sens, cabinetul Verasante vine în sprijinul pacienţilor cu tulburări respiratorii. Pacienţii pot beneficia de investigaţii necesare pentru recomandarea de oxigen la domiciliu.

Pentru a beneficia de consult medical gratuit, pacienţii trebuie să se prezinte la cabinet cu bilet de trimitere pentru consult (valabil 30 zile), buletin de identitate (certificat de naştere pentru copii) şi card de sănătate (începând cu vârsta de 18 ani). Nu sunt necesare adeverinţe sau cupoane de pensie.

„Pacienţii cu tulburări de respiraţie, în timpul somnului, pot efectua înregistrare poligrafică la domiciliu şi, dacă se confirmă diagnosticul de apnee de somn, se poate efectua titrare cu auto CPAP la domiciliul pacientului.

Pacientul este informat despre această boală, este consiliat şi primeşte toate informaţiile în vederea tratării şi monitorizării afecţiunii. Înregistrarea somnului se recomandă şi pacienţilor care urmează să sufere intervenţii chirurgicale, cu anestezie generală”, mai spune specialistul.

Articol publicat în www.sursadesanatate.ro în 11 Februarie 2017. Autor: Vali PAPATANASIU


Articole din secțiunea: Articole Medicale pe-nțelesul tuturor