Aerosolii marini, recomandaţi bolnavilor de astm

Articolele din această secțiune

Aerul marin este foarte eficient în ameliorarea problemelor respiratorii, ne spune şi dr. Vera Eniko Pall, medic pneumolog.

Image „Aerosolii marini sunt eficienţi în tratarea problemelor cronice, precum bronşita, astmul sau bronhopneumopatia obstructiv cronică (BPOC) şi favorizează fluidificarea mucusului bronşic şi curăţarea bronhiilor”, a menţionat dr. Pall. Pneumologul a ţinut să precizeze că aerul este mult mai pur la malul mării şi ne-a explicat şi care este motivul.

„Valurile degajă picături foarte fine de apă care curăţă în permanenţă aerul de impurităţi. Aerosolii marini sunt lipsiţi de virusuri şi microbi, au rolul de a îmbunătăţi memoria, de a dilata vasele sanguine şi de a ameliora capacitatea cardiorespiratorie afectată de poluarea din oraşe. Totodată, conţinutul de iod din aerosolii marini favorizează expectoraţia, iar aerul marin curăţă căile respiratorii, ceea ce este extrem de benefic în ameliorarea rinitelor sau rinosinuzitelor.

Pentru a beneficia de efectele pozitive ale aerosolilor marini, se recomandă celor care suferă de afecţiuni bronşice să se plimbe pe plajă dimineaţa, între orele 06.00 şi 08.30, şi seara, după apusul soarelui. Cu toate acestea, medicul i-a atenţionat pe aceştia să evite plimbările pe malul mării atunci când vântul este foarte puternic, deoarece pot suferi complicaţii” , a precizat medicul.

Articol publicat în www.cugetliber.ro în 12 August 2015. Autor: Andreea NĂSTASE


Articole din secțiunea: Articole Medicale pe-nțelesul tuturor