toggle Servicii medicale de baza

CONSULTATIA MEDICALA DE SPECIALITATE: PNEUMOLOGIE

Afectiunile respiratorii sunt foarte frecvente in orice sezon. Daca prezentati tuse, dureri toracice persistente sau sub forma de junghi insotite sau nu de febra, probleme cu respiratia (senzatie de lipsa de aer, respiratie suieratoare, greutate in respiratie) scadere in greutate, oboseala la eforturi mici-aveti nevoie de o evaluare a specialistului in boli pulmonare. In functie de simptome se poate stabili un diagnostic de la prima consultatie sau vi se recomanda anumite investigatii in urma carora se stabileste afectiunea de care suferiti si vi se poate prescrie tratamentul adecvat.

CONSULTATIA DE CONTROL

Nici o boala nu e ca la carte. Pacientul poate raspunde repede la tratament sau evolutia poate fi trenanta. Tratamentul poate fi bine suportat sau pot apare reactii nedorite. De aceea este necesar controlul la un interval stabilit de medic. Unele boli respiratorii sunt cronice si necesita control periodic lunar pentru adaptarea tratamentului; medicul va informeaza asupra stadiului bolii, tratamentul necesar, regimul de viata si necesitatea consultului la alte specialitati cand e cazul.

SPIROMETRIA COMPUTERIZATA este o investigatie de rutina in afectiunile bronsice. Se efectueaza atat in scop diagnostic cat si in cadrul consultatiilor de control Este strict necesara pentru stabilirea schemei terapeutice.

CONSULTATIA PENTRU ABANDONAREA FUMATULUI

In 2012 continuam programul STOP FUMAT. Pacientul care doreste sa abandoneze fumatul beneficiaza de evaluare si consiliere contra cost si tratament medicamentos gratuit, in functie de bolile asociate.

CONSULTATIA PENTRU SFORAIT

Pacientii care sforaie frecvent in timpul somnului, au pauze in respiratie in timpul somnului, nu se odihnesc noaptea, au somnolenta in timpul zilei, nu se pot concentra, au hipertensiune arteriala ce raspunde greu la tratament, sufera cu mare probabilitate de SINDROMUL DE APNEE IN SOMN.

Pacientii sunt consultati si evaluati din punst de vedere respirator, dupa care se face o inregistrare a somnului in timpul noptii. In cazul in care in prima noapte de inregistrare se confirma Apneea de somn, este necesara o a doua inregistrare (a doua noapte) pentru determinare a presiunilor necesare unei respiratii normale in timpul somnului.

Cabinetul nostru va ofera posibilitatea inregistrarii somnuluila domiciliul dumneavoastra, fara neplacerile schimbarii habitatului de somn. Pacientii suferinzi de Apnee de somn au nevoie si de o evaluare ORL pentru depistarea unor posibile afectiuni la nivelul nasului sau faringelui, ce pot fi ameliorate.

Tratamentul Apneei de somn consta in folosirea unui dispozitiv care, prin marirea presiunii aerului inspirat impiedica oprirea respiratiei. Dispozitivul trebuie folosit cca. 4 ore pe noapte. Investigarea Apneei trebuie repetata la 3-6 luni. Apneea poate fi ameliorata de scaderea ponderala in cazul pacientilor obezi, de corectarea unor malformatii in sfera ORL, de evitarea consumului de alcool.

ECOGRAFIA PLEURALA este o metoda neinvaziva, nedureroasa, neiradianta de diagnostic si urmarirea evolutiei in afectiunile pleurale.Se poate efectua fara nici un risc la orice varsta si se poate repeta frecvent fara consecinte pentru organism. Poate fi efectuata fara nici un risc si la gravide.

toggle Quick MENU

  • SFATURI UTILE
  • Bun venit Verasante
  • Noutati pentru pacienti
  • Servicii medicale de baza
  • Servicii medicale oferite
  • Renunta la fumuri
  • Afectiuni respiratorii
  • Pagina pentru medici
  • Link-uri utile pentru sanatatea ta
  • Unde si cand ne gasesti - CONTACT