toggle DEMARARE PROGRAM ANTI-TUTUN

SUNTETI  FUMATOR SI VRETI SA SCAPATI  DE ACEST OBICEI ?

In 2012, Programul STOP FUMAT continua in Constanta prin Cabinetul de pneumologie Verasante! Consultatiile sunt platite de catre pacient, tratamentul este gratuit.

Alegeti un stil de viata sanatos.Suntem alaturi de dumneavoastra si va sustinem in dorinta de a renunta la fumat prin consultatii, consiliere si in functie de caz, tratament. Va puteti programa telefonic la 0722302654.

Abandonand fumatul evitati aparitia multor boli declansate sau cauzate de substantele inhalate, existente in fumul de tigara.

NOU!!  Pacientii care se inscriu in programul STOP FUMAT in martie 2012 , beneficiaza de reducere cu 50% a costului celei de a patra  consultatii si o spirometrie gratuita la a treia  vizita in cadrul monitorizarii tratamentului!! Amanunte la tel.: 0722302654

toggle PENTRU PACIENTII ASIGURATI

Cabinetul are contract cu CJAS Constanta

Pentru a beneficia de consul medical gratuit pacientii asigurati trebuie sa se prezinte cu:

- bilet de trimitere pentru consult de la medicul de familie: valabil 30 zile de la data eliberarii, pe care sa fie mentionat numarul de consultatii acordate pacientului pentru boala respectiva. Biletul de trimitere trebuie sa aiba parafa medicului si stampila rotunda a unitatii sanitare cu numarul contractului cu CASJ.

dovada de asigurat: cupon de pensie, adeverinta de salariat eliberata in luna curenta vizata de Casa de Asigurari de Sanatate Constanta, etc. Pentru pacienii care platesc direct asigurarea sau pacientii co-asigurati, este nevoie de adeverinta de la CASJ care atesta calitatea de asigurat.Pentru elevi si studenti este necesara adeverinta eliberata de Casa de Asigurari de Sanatate Constanta.

- copie dupa buletinde identitate (pentru copii, copie dupa certificatul de nastere).

Pacientii care nu prezinta aceste documente la data consultului si pacientii neasigurati beneficiaza de consultatii contracost. Pacientii asigurati nu beneficiaza decat de 3 consultatii cumulat (medic de familie si medic specialist) pentru o afectiune; in cazul in care are nevoie de mai multe controale, CASJ nu le mai deconteaza!!!

Investigatiile efectuate: spirometrie, inregistrare somn, determinare CO2 sau oxigenare, etc. nu sunt decontate de Casa de Asigurari de Sanatate. Se efectueaza contra cost pentru orice categorie de pacienti.

Reglementarile de mai sus determina pacientii sa renunte la controlul starii de sanatate... Din acest motiv, Cabinetul de Pneumologie Verasante faciliteaza controlul periodic al pacientilor cu boli cronice prin monitorizare trimestriala la tarife reduse.

ASTM SI BRONSITA CRONICA OBSTRUCTIVA

Pacientii cu sindrom bronho-obstructiv (astm bronsic sau bronsita cronica obstructiva - BPOC) pot beneficia de investigatii si tratament gratuit in cadrul studiilor clinice. Pentru amanunte va puteti prezenta la Cabinetul de pneumologie.

EVALUAREA ASTMULUI SI BRONSITEI CRONICE OBSTRUCTIVE

Stiti ca suferiti de Astm sau BPOC sau doar banuiti, aveti probleme cu respiratia, senzatie de greutate in piept, senzatie de lipsa de aer, obositi la orice efort... in toate aceste situatii puteti apela la Cabinetul nostru pentru evaluare.

Evaluarea consta in examinare clinica, spirometrie cu test bronhodilatator, testarea oxigenarii sangelui. In functie de rezultate se poate stabili diagnosticul , recomandarile terapeutice sau, in cazul infirmarii cauzelor respiratorii, sunteti indrumat catre alte specialitati medicale. Pacientul in evidenta cu Astm sau BPOC trebuie sa-si verifice functia respiratorie prin spirometrie la fiecare 3 luni si la orice modificare a respiratiei. Pacientul nou depistat cu Astm sau BPOC trebuie investigat inainte de inceperea tratamentului, pentru stabilirea schemei terapeutice functie de deficitul respiratiei.

NOU: pacientii cu BPOC, Bronsiectazii, sechele pleurale pot beneficia de recuperare respiratorie prin kineziterapie, dupa evaluarea respiratorie la Cabinetul de Pneumologie Verasante.

Avantaje: se antreneaza muschii respiratori, creste toleranta la efort, se dreneaza caile respiratorii de secretii. Rezultate pe termen lung: scade riscul complicatiilor infectioase, creste capacitatea de efort, creste calitatea vietii.

APARATURA MODERNA PENTRU APNEEA DE SOMN IN CONSTANTA

SFORAI ? NU MAI STA PE GANDURI! Opririle repetate ele respiratiei in somn cresc riscul de moarte in somn iar oboseala cronica care se instaleaza creste riscul accidentelor de circulatie.

PACIENTII CARE SUFERA DIN CAUZA SFORAITULUI se pot adresa cabinetului pentru investigatii speciale si recomandari terapeutice. Inregistrarea somnului se face la domiciliul pacientului, in conditiile obisnuite de odihna ale pacientului, fara stresul spitalizarii.

In urma inregistrarii somnului, se stabileste diagnosticul si gravitatea tulburarilor de respiratie in somn. Daca indicele de apnei este peste valoarea normala, este necesara o a doua noapte de investigat, tot la domiciliul pacientului, pentru stabilirea  raspunsului la tratament. In urma rezultatelor investigatiei, primiti informatiile necesare despre afectiunea dumneavoastra si despre tratamentul necesar.

Tratarea acestei afectiuni va asigura un somn odihnitor si cresterea performantelor fizice si intelectuale. 

toggle Quick MENU

  • SFATURI UTILE
  • Bun venit Verasante
  • Noutati pentru pacienti
  • Servicii medicale de baza
  • Servicii medicale oferite
  • Renunta la fumuri
  • Afectiuni respiratorii
  • Pagina pentru medici
  • Link-uri utile pentru sanatatea ta
  • Unde si cand ne gasesti - CONTACT