toggle Bun venit la Verasante


Boli cronice obstructive ale cailor respiratorii

Astmul si BPOC sunt boli cronice obstructive ale cailor respiratorii.Cauzele acestor boli sunt partial cunoscute, motiv pentru care tratamentele actuale, desi in multe cazuri salvatoare, nu dau rezultate sau nu sunt suportate de toti pacientii.Primul pas spre ameliorarea acestor boli este depistarea lor, prin solicitarea unui consult pneumologic pentru greutate in respiratie , tuse persistenta declansata de frig sau iritanti, oboseala . Dupa stabilirea diagnosticului pacientul trebuie sa accepte ca aceste boli sunt cronice , nu se vindeca, DAR cu tratament adecvat si de lunga durata, simptomele se amelioreaza, facand viata confortabila.Pentru pacientii care nu raspund favorabil la tratamentele actuale, vestea buna este ca apar medicamente noi pe masura ce medicina descopera si alte mecanisme ale inflamatiei cronice a bronsiilor.


Foarte important: efectuam investigatiile necesare pentru recomandarea de oxigen la domiciliu si intocmim recomandarea celor care indeplinesc criteriile pentru decontare la casa de asigurari.
Pentru a beneficia de consult medical gratuit, pacientii trebuie sa se prezinte cu bilet de trimitere pentru consult (valabil 30 zile ) buletin de identitate (certificat de nastere pentru copii ) si card de sanatate (incepand cu varsta de 18 ani ). Nu este nevoie de adeverinte sau Cupoane de pensie .

Pentru pacientii cu tulburari de respiratie in timpul somnului efectuam inregistrare poligrafica la domiciliu si, daca se confirma diagnosticul de apnee de somn, efectuam titrare cu auto CPAP la domiciliul pacientului. Pacientul este informat despre aceasta boala , este consiliat si primeste toate informatiile in vederea tratarii si monitorizarii afectiunii. Inregistrarea somnului se recomanda si pacientilor care urmeaza sa sufere interventii chirurgicale cu anestezie generala.
Pentru programare, sunaţi la tel.: 0722302654
Programul STOP FUMAT continuă şi în 2016 la Cabinetul de pneumologie Verasante!.
Pentru programare, sunaţi la tel.: 0722302654
În perioada 13 mai - 28 iunie 2013 efectuăm teste de screening pentru sforăitori (înregistrarea somnului o noapte) cu tarife reduse la 50%.
Pentru programări, sunaţi la tel.: 0722302654
În luna februarie 2013, Cabinetul de Pneumologie Verasante desfăşoară activităţi de informare şi depistare a Astmului la copii. Pacienţii cu vârste între 4 si 18 ani pot beneficia de spirometrie gratuită dacă se prezintă cu trimitere pentru consult pneumologic de la medicul de familie sau de altă specialitate, şi cu dovadă de asigurat. Spirometria este investigaţia de baza în Astmul bronşic, atât pentru descoperirea bolii cât şi pentru urmărirea evoluţiei sub tratament. La Cabinetul Verasante, spirometria este efectuată de specialişti în domeniu , într-un program computerizat adaptat copiilor.
Programările se fac telefonic la: 0722302654

Sanatatea - un capital ce trebuie intretinut

Factorii de stress si cei poluanti care permanent ne inconjoara ne agreseaza din ce in ce mai mult si, pe masura ce inaintam in varsta, pot lasa amprente patologice ireversibile asupra functionarii normale a organismului nostru.


Una dintre functiile noastre vitale este respiratia. Aceasta asigura oxigenul atat de necesar celulelor si favorizeaza eliminarea bioxidului de carbon rezultat in urma procesului metabolic.


Acest circuit continuu se realizeaza printr-un ansamblu de organe si "tuburi" care, laolalta, formeaza aparatul respirator: plamanii, caile pulmonare, bronhiile, traheea, laringele, faringele, cavitatea nazala.


Pe langa stres si poluare, un alt factor de risc cu o contributie negativa covarsitoare asupra functiei respiratorii este fumatul.


Verasante iti propune ca, dupa ce vei fi efectuat scurtul tur virtual informativ pregatit, deja sa te fi convins sa acorzi importanta cuvenita sanatatii tale si a familiei.


Primul pas fiind facut (si anume, constientizarea efectelor pe care le poate avea continuarea ignorarii sanatatii tale), tot ce-ti ramane de facut este sa ne vizitezi.


Te asteptam.
Dr. Eniko Vera Pall

toggle Important!

Cabinetul medical Verasante este un cabinet particular de Pneumologie, dedicat pacientilor cu suferinte respiratorii. In dorinta de a va oferi servicii medicale performante, cabinetul are in dotare aparatura de inalta performanta iar consultatiile sunt efectuate de specialisti in domeniu, medici primari pneumologi.

Inainte de a solicta o consultatie sau un serviciu medical, va rugam sa consultati informatiile si tarifele afisate in sala de asteptare . Pacientul are dreptul sa-si aleaga medicul si sa accepte sau sa refuze un act medical dupa ce a inteles importanta , beneficiile si riscurile acestuia. . Solicitarea unei consultatii /serviciu presupune acceptarea protocoalelor si tarifelor cabinetului.

Casa de Asigurari de Sanatate acopera partial nevoile de servicii medicale ale populatiei, restrictionand atat numarul de consultatii ce poate fi acordat de medic/ora, cat si numarul de consultatii de care poate beneficia fiecare pacient prin stabilirea pachetului de baza. Deasemenea, Casa de Asigurari de Sanatate nu valideaza toate consultatiile efectuate pacientilor. Din acest motiv , unele consultatii sau servicii trebuie platite de catre pacient.

toggle Quick MENU

  • SFATURI UTILE
  • Bun venit Verasante
  • Noutati pentru pacienti
  • Servicii medicale de baza
  • Servicii medicale oferite
  • Renunta la fumuri
  • Afectiuni respiratorii
  • Pagina pentru medici
  • Link-uri utile pentru sanatatea ta
  • Unde si cand ne gasesti - CONTACT